Stipendija za sveučilišnu školu hrvatskoga jezika i kulture

Sveučilišna škola hrvatskoga jezika i kulture namijenjena je mladeži hrvatskoga podrijetla i aktivnim članovima hrvatske iseljeničke zajednice koji žele upoznati Hrvatsku, steći ili proširiti svoje znanje o njoj, naučiti ili usavršiti hrvatski kao ini jezik (J2) i povratnicima iz hrvatskog iseljeništva. Sastoji se od akademske nastave jezika u organizaciji Sveučilišta u Zagrebu te programa kulture u organizaciji Hrvatske matice iseljenika.

Stipendistu koji će biti odabran od strane ovog Ureda bit će pokriveni troškovi školarine akademske nastave hrvatskoga jezika, trošak programa kulture, potpore u iznosu od 900 kuna i troškovi smještaja u studentskom domu.

Stipendist sam pokriva putni trošak i troškove prehrane. Izabrani kandidat koji će pohađati Sveučilišnu školu mora posjedovati zdravstveno osiguranje te osiguranje od nezgode.

Dodatne informacije o Sveučilišnoj školi hrvatskoga jezika i kulture dostupne su na http://www.unizg.hr/suradnja/medunarodna-suradnja/ucenje-hrvatskoga-jezika-za-strance/sveucilisna-skola-hrvatskog-jezika-i-kulture/

Zainteresirani kandidati za stipendiju mogu dostaviti svoju prijavu isključivo na e-mail:
ured-dobrodoslice@hrvatiizvanrh.hr

Prijave se zaprimaju od 6. travnja do 14. travnja 2022.

Dokumentacija za prijavu uključuje:
  1. Motivacijsko pismo (kojem se mogu priložiti i preporuke)
  2. Prijavni obrazac
Na ovaj poziv mogu se prijaviti pripadnici hrvatskoga naroda iz hrvatskog iseljeništva koji njeguju hrvatski identitet i promiču hrvatsko kulturno zajedništvo, s navršenih 18 godina života, završenom najmanje srednjom školom te s prebivalištem izvan Republike Hrvatske ili pak s prebivalištem/boravištem u Republici Hrvatskoj ne duljim od tri godine zaključno s danom objave ovog poziva.

O prijedlogu odabira jednog kandidata odlučuje Povjerenstvo Ureda, a obavijest o odabiru dostavlja se odabranom stipendistu putem elektroničke pošte do 18. travnja 2022.