Objavljen Natječaj za najbolji neobjavljeni dramski tekst na hrvatskom jeziku za mlade autore do 35 godina

Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru, u suradnji sa Središnjim državnim uredom za Hrvate izvan Republike Hrvatske, po prvi put raspisuje Natječaj za najbolji neobjavljeni dramski tekst na hrvatskom jeziku za mlade autore do 35 godina.

Cilj je Natječaja unaprjeđenje hrvatske suvremene drame, povećanje mogućnosti profesionalnoga angažmana mladih autora/autorica, jačanje hrvatskoga zajedništva te očuvanje hrvatskoga jezika, kulture i identiteta.
 
Dramski tekst u elektroničkoj formi (MS WORD i pdf) potrebno je dostaviti do 1. siječnja 2021. godine na adresu e-pošte: natjecaj@hnkmostar.ba
 
Najbolji dramski tekst bit će praizveden u Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru tijekom 2021. godine, a predstava uvrštena u redovni repertoar HNK Mostar.
 
Autor/ica najboljeg dramskog teksta bit će proglašen/a laureatom „Nagrade za najbolji neobjavljeni dramski tekst na hrvatskom jeziku za mlade autore do 35 godina“ koja se sastoji od plakete i novčanog dijela nagrade. Plakete i novčane nagrade bit će dodijeljene i autorima/icama drugoplasiranog i trećeplasiranoga dramskog teksta. Također će biti dodijeljene plakete i novčana nagrada.
 
Detaljnije o Natječaju u dokumentu u privitku.