Otvoren javni natječaj za financiranje programa i projekata hrvatskog iseljeništva u Južnoj Americi i Južnoafričkoj Republici

Državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske raspisao je javni natječaj za financiranje programa i projekata udruga i zajednica hrvatskog iseljeništva u Južnoj Americi i Južnoafričkoj Republici za 2012. godinu.

Prvi put se, od hrvatske neovisnosti, financiraju i programi i projekti Hrvata u iseljeništvu. Finacijsku potporu mogu ostvariti udruge i zajednice u Argentini, Boliviji, Čileu, Ekvadoru, Južnoafričkoj Republici, Peru, Urugvaju i Venezueli, i to kao potpora društvenim i kulturnim djelatnostima te kulturno-umjetničkom amaterizmu s ciljem razmjene hrvatskog kulturnog stvaralaštva i baštine potpora nakladničkoj djelatnosti u izdavanju časopisa, publikacija i ostalih javnih glasila na hrvatskom jeziku.

Prijave se dostavljaju nadležnom diplomatskom predstavništvu Republike Hrvatske u Južnoj Americi (Veleposlanstvu RH u Republici Argentini, Veleposlanstvu RH u Republici Brazil ili Veleposlanstvu RH u Republici Čile), odnosno Veleposlanstvu RH u Južnoafričkoj Republici, isključivo poštom, uz napomenu "Prijava na natječaj". Rok za podnošenje prijava traje do 19. studenoga 2012. godine.