Objavljen Javni poziv za učenje hrvatskoga jezika u Republici Hrvatskoj i za internetsko učenje hrvatskoga jezika u akademskoj godini 2017./18.

S ciljem upoznavanja i njegovanja hrvatske kulture i nacionalnog identiteta te promicanja suradnje i povezanosti s iseljenim Hrvatima i njihovim potomcima, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske objavio je 18. svibnja 2017. godine Javni poziv za dodjelu naknada/stipendija za učenje hrvatskoga jezika u Republici Hrvatskoj i za internetsko učenje hrvatskoga jezika u akademskoj godini 2017./2018.

Na Javni poziv mogu se prijaviti pripadnici hrvatskoga naroda, njihovi supružnici kao i prijatelji hrvatskoga naroda i Republike Hrvatske koji njeguju hrvatski identitet i promiču hrvatsko kulturno zajedništvo, s navršenih 18 godina, završenom najmanje srednjom školom te s prebivalištem izvan Republike Hrvatske ili pak s prebivalištem/boravištem u Republici Hrvatskoj najviše dvije zadnje godine zaključno s danom objave Javnog poziva.

Prijave se dostavljaju isključivo elektroničkom poštom na adresu: tecaj-hrvatskog-jezika@hrvatiizvanrh.hr Rok za slanje prijava je 19. lipnja 2017. Sve ostale pojedinosti navedene su u tekstu Javnog poziva (u prilogu) s pripadajućim prijavnim obrascem, također na engleskom i španjolskom jeziku.

Za pitanja vezana uz ulazak i reguliranje privremenog boravka u Republici Hrvatskoj izabrani kandidati za učenje hrvatskoga jezika u Republici Hrvatskoj (hrvatski državljani kao i strani državljani) trebaju se obratiti nadležnom diplomatsko-konzularnom predstavništvu Republike Hrvatske.

Više podataka o dolasku i boravku u Republici Hrvatskoj (smještaj, registracija, zdravstveno osiguranje, javni prijevoz …) možete naći u priloženom Vodiču za stipendiste Programa učenja hrvatskoga jezika u Republici Hrvatskoj.