Odluka o dodjeli financijskih sredstava programima/projektima organizacija hrvatske nacionalne manjine za 2019. godinu

Temeljem provedenog Javnog natječaja za prijavu programa i projekata organizacija hrvatske nacionalne manjine u svrhu ostvarenja financijske potpore za 2019. godinu, objavljenog na službenoj mrežnoj stranici Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, i prijedloga Povjerenstva Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske za dodjelu financijske potpore programima i projektima Hrvata izvan Republike Hrvatske, donijeta je Odluka o dodjeli financijskih sredstava programima i projektima organizacija hrvatske nacionalne manjine za 2019. godinu.

Program potpore hrvatskoj nacionalnoj manjini u europskim državama, koji se provodi putem navedenog Javnog natječaja, ima za cilj jačanje položaja hrvatskih manjinskih zajednica u političkom i društvenom životu država u kojima žive te pridonosi očuvanju hrvatske kulture, baštine i jezika, kao i jačanju hrvatskog zajedništva, a provodi se u suradnji s nadležnim diplomatsko-konzularnim predstavništvima Republike Hrvatske.

Odluka o dodjeli financijskih sredstava programima/projektima organizacija hrvatske nacionalne manjine za 2019. godinu nalazi se u privitku.