Objavljen Natječaj za najbolji neobjavljeni dramski tekst na hrvatskom jeziku za mlade autore do 35 godina

Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru, u suradnji sa Središnjim državnim uredom za Hrvate izvan Republike Hrvatske, raspisuje Natječaj za najbolji neobjavljeni dramski tekst na hrvatskom jeziku za mlade autore do 35 godina. 

Cilj je Natječaja unaprjeđenje hrvatske suvremene drame, povećanje mogućnosti profesionalnoga angažmana mladih autora/autorica, jačanje hrvatskoga zajedništva te očuvanje hrvatskoga jezika, kulture i identiteta.
 
Dramski tekst u elektroničkoj formi (MS WORD i pdf) potrebno je dostaviti do 1. listopada 2022. godine na adresu e-pošte: natjecaj@hnkmostar.ba
 
Rezutati Natječaja bit će objavljeni  na službenim Internet stranicama HNK Mostar i Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske 15. prosinca 2022. godine.

Autor/ica najboljeg dramskog teksta bit će proglašen/a laureatom „Nagrade za najbolji neobjavljeni dramski tekst na hrvatskom jeziku za mlade autore do 35 godina“ koja se sastoji od plakete i novčanog dijela nagrade. Plakete i novčane nagrade bit će dodijeljene i autorima/icama drugoplasiranog i trećeplasiranoga dramskog teksta.
 
Detaljnije o Natječaju u dokumentu u privitku.

Dokumenti