Odluka o dodjeli stipendija za učenje hrvatskoga jezika u Republici Hrvatskoj za akademsku godinu 2023./24.

Objavljuje se konačna Odluka o dodjeli stipendija za učenje hrvatskoga jezika u Republici Hrvatskoj za akademsku godinu 2023./24.

S ciljem učenja hrvatskoga jezika, upoznavanja i njegovanja hrvatske kulture i nacionalnog identiteta te jačeg povezivanja i suradnje s iseljenim Hrvatima i njihovim potomcima, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske je za akademsku godinu 2023./24. dodijelio ukupno 500 stipendija za učenje hrvatskoga jezika u Republici Hrvatskoj, za 308 kandidata – budućih polaznika Tečaja.
 
Nastava će se održavati na Filozofskom fakultetu u Zagrebu (Sveučilište u Zagrebu), Filozofskom fakultetu u Splitu (Sveučilište u Splitu), Filozofskom fakultetu u Rijeci (Sveučilište u Rijeci), Filozofskom fakultetu u Osijeku (Sveučilište J. J. Strossmayera u Osijeku), Sveučilištu u Zadru, Sveučilištu u Dubrovniku i Filozofskom fakultetu u Puli (Sveučilište u Puli).
 
O potpisivanju Ugovora o stipendiranju kao i o drugim pojedinostima vezanim uz odobrenu stipendiju kandidati izabrani temeljem ove Odluke bit će obaviješteni putem elektroničke pošte.

Odluka o dodjeli stipendija za učenje hrvatskoga jezika u Republici Hrvatskoj za akademsku godinu 2023./24. nalazi se u privitku.