Javni poziv za iskazivanje interesa za sudjelovanje na Ljetnoj školi „Domovina“ 2023

Za pripadnike hrvatskog iseljeništva koji studiraju u Republici Hrvatskoj na temelju posebnih upisnih kvota, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske objavljuje Javni poziv za iskazivanje interesa za sudjelovanje na Ljetnoj školi „Domovina“ 2023.

Ljetna škola Domovina („Domovina Birthright Program“)  projekt je Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, nastao u partnerstvu s Udruženjem hrvatsko – američkih stručnjaka, a namijenjen je mladima u dobi od 18 do 30 godina.

Projekt se održava u svrhu jačanja identiteta hrvatskog iseljeništva, poticanja globalnog umrežavanja Hrvata, kulturne i znanstvene suradnje s mladom generacijom potomaka hrvatskih iseljenika, razvoja i jačanja baštinskog turizma u Republici Hrvatskoj te jačanja svijesti o nedjeljivom hrvatskom narodu.

Ljetna škola „Domovina“ održat će se u periodu od 10. do 24. srpnja 2023. godine.

Studentima iz hrvatskog iseljeništva koji studiraju na sveučilištima u Republici Hrvatskoj na temelju posebnih upisnih kvota Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske omogućuje se prijava za iskazivanje interesa za sudjelovanje Ljetne škole „Domovina“ 2023.

Javni poziv dostupan je u privitku.