Objavljen Javni poziv za dodjelu stipendija za internetsko učenje hrvatskoga jezika u akademskoj godini 2019./2020.

Slika /slike/Javni_poziv_1200x800.jpg
S ciljem upoznavanja i njegovanja hrvatske kulture i nacionalnog identiteta te promicanja suradnje i povezanosti s iseljenim Hrvatima i njihovim potomcima, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske objavio je 14. kolovoza 2019. godine Javni poziv za dodjelu stipendija za internetsko učenje hrvatskoga jezika u akademskoj godini 2019./2020. koji organizira Sveučilište u Zagrebu, Hrvatska matica iseljenika i Sveučilišni računski centar SRCE.

Na Javni poziv mogu se prijaviti pripadnici hrvatskoga naroda ili njihovi potomci, supružnici kao i prijatelji hrvatskoga naroda i Republike Hrvatske koji njeguju hrvatski identitet i promiču hrvatsko kulturno zajedništvo, imaju navršenih 18 godina života, najmanje stečeno srednjoškolsko obrazovanje i prebivalište izvan Republike Hrvatske ili prijavljeno prebivalište/boravište u Republici Hrvatskoj, ali ne duže od tri godine zaključno s danom objave ovog Javnog poziva.

Prijave na Javni poziv se podnose isključivo elektroničkom poštom na adresu: tecaj-hrvatskog-jezika@hrvatiizvanrh.hr, a rok za dostavu prijava sa svom potrebnom dokumentacijom je 15 dana, odnosno zaključno do 29. kolovoza 2019. godine. Prijavni obrazac nalazi se u privitku.

Sve ostale pojedinosti navedene su u priloženom Javnom pozivu, a u slučaju potrebe za dodatnim informacijama kandidati mogu poslati pisani upit najkasnije do isteka roka za podnošenje prijava na adresu elektroničke pošte: tecaj-hrvatskog-jezika@hrvatiizvanrh.hr, ili nazvati na broj: +385 (0)1/6444-683, svaki radni dan od 10.00 - 15.00 sati.