Stipendija za sveučilišnu školu hrvatskog jezika i kulture

Obavještavamo vas da je Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske (dalje u tekstu: Ured) od strane Sveučilišta u Zagrebu dobio na raspolaganje jednu stipendiju za učenje hrvatskog jezika u sklopu Sveučilišne škole hrvatskoga jezika i kulture Sveučilišta u Zagrebu, koja će se održati u Zagrebu od 27. lipnja do 24. srpnja 2020. 

Sveučilišna škola hrvatskog jezika i kulture namijenjena je mladeži hrvatskog podrijetla i aktivnim članovima hrvatske iseljeničke zajednice koji žele upoznati Hrvatsku, steći ili proširiti svoje znanje o njoj, naučiti ili usavršiti hrvatski kao ini jezik (J2) i povratnicima iz hrvatskog iseljeništva. Sastoji se od akademske nastave jezika u organizaciji Sveučilišta u Zagrebu te programa kulture u organizaciji Hrvatske matice iseljenika.

Stipendistu koji će biti odabran od strane ovog Ureda bit će pokriveni troškovi školarine akademske nastave hrvatskoga jezika, potpore u iznosu od 900 kuna i troškovi smještaja u studentskom domu.

Stipendist sam pokriva putni trošak, program kulture (250 EUR) i troškove prehrane. Izabrani kandidat koji će pohađati Sveučilišnu školu mora posjedovati zdravstveno osiguranje te osiguranje od nezgode.

Dodatne informacije o Sveučilišnoj školi hrvatskog jezika i kulture dostupne su na http://www.unizg.hr/suradnja/medunarodna-suradnja/ucenje-hrvatskoga-jezika-za-strance/sveucilisna-skola-hrvatskog-jezika-i-kulture/2020/ .

Zainteresirani kandidati za stipendiju mogu dostaviti svoju prijavu isključivo putem e-mail na:

ured-dobrodoslice@hrvatiizvanrh.hr

Prijave se zaprimaju od 17. veljače do 25. veljače 2020.

Dokumentacija za prijavu uključuje:

1.     Motivacijsko pismo (kojem se mogu priložiti i preporuke)

2.     Prijavni obrazac

Na ovaj poziv mogu se prijaviti pripadnici hrvatskoga naroda iz hrvatskog iseljeništva koji njeguju hrvatski identitet i promiču hrvatsko kulturno zajedništvo, s navršenih 18 godina života, završenom najmanje srednjom školom te s prebivalištem izvan Republike Hrvatske ili pak s prebivalištem/boravištem u Republici Hrvatskoj ne duljim od tri godine godine zaključno s danom objave ovog poziva.

O prijedlogu odabira jednog kandidata odlučuje Povjerenstvo Ureda, a obavijest o odabiru stipendista dostavlja se odabranom stipendistu putem elektroničke pošte do 4. ožujka 2020.