Odluka o dodjeli stipendija za učenje hrvatskoga jezika u Republici Hrvatskoj za zimski semestar akademske godine 2020./21.

Objavljuje se Odluka o dodjeli stipendija za učenje hrvatskoga jezika u Republici Hrvatskoj za zimski semestar akademske godine 2020./21. čiji je sastavni dio konačna bodovna lista.

S ciljem učenja hrvatskog jezika, upoznavanja i njegovanja hrvatske kulture i nacionalnog identiteta te jačeg povezivanja i suradnje s iseljenim Hrvatima i njihovim potomcima, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske je za zimski semestar akademske godine 2020./2021. dodijelio ukupno 120 stipendija za učenje hrvatskoga jezika u Republici Hrvatskoj za 120 polaznika.

Nastava će se održavati na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, Filozofskom fakultetu u Splitu, Filozofskom fakultetu u Rijeci i na Filozofskom fakultetu u Osijeku.

Od 2012. godine, od kada se ovaj Program provodi u Središnjem državnom uredu, dodijeljeno je više od 2.500 stipendija za učenje hrvatskog jezika za više od 1.000 polaznika. 

O svim drugim pojedinostima vezanim uz odobrenu stipendiju izabrani kandidati po ovoj Odluci bit će obaviješteni elektroničkom poštom, a ugovori o stipendiranju zaključit će se neposredno prije početka Tečaja hrvatskoga jezika u zimskom semestru.
 
Odluka se nalazi u privitku.