Završeni 61. Dani berbe grožđa

Slika /arhiva/slike/20092016_469146766.jpg
U nedjelju 18.rujna u Čitluku, uz bogat kulturno umjetnički program i nastupe kulturno-umjetničkih društava, pjevačkih skupina i pojedinaca okončana je trodnevna proslava 61. Dana berbe grožđa, tradicionalna manifestacija posvećena početku berbe cjelogodišnjeg mukotrpnog rada vinogradara. Izaslanstvo Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, predvođeno predstojnikom Zvonkom Milasom nazočilo je na ovoj, za Hercegovinu, značajnoj turističko-kulturno-gospodarstvenoj manifestaciji.

61. turističko-kulturno-gospodarstvena manifestacija Dani berbe grožđa održana je pod generalnim pokroviteljstvom predsjednika FBiH Marinka Čavare. Nakon svečanog otvaranja visoka izaslanstva i dužnosnici u pratnji domaćina obišli su štandove vinara. Svojom nazočnošću jučerašnju proslavu uveličali su: dr. Dragan Čović, hrvatski član Predsjedništva BiH, u čijoj je pratnji bilo visoko izaslanstvo, Marinko Čavara, predsjednik FBiH, Jelka Milićević, ministrica financija u Vladi FBiH i brojni drugi dužnosnici sa svih razina vlasti.

Tijekom posjeta općini Čitluk, predstojnik Milas i Žana Ćorić, savjetnica s posebnim položajem za pitanje Hrvata u Bosni i Hercegovini sastali su se i s predsjednikom Općinskog vijeća Čitluk g. Marinom Radišićim te razgovarali o aktualnim temama i problemima s kojima se susreću Hrvati ovog kraja. Radišić je zahvalio Vladi Republike Hrvatske i Državnom uredu na potpori projektima koji su od prioritetnog značaja za općinu Čitluk i njene žitelje a koja je pružena putem Javnog natječaja za financiranje kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini u 2016.godini.

Pisane vijesti