Izaslanstvo Državnog ureda u posjetu općini Ravno

Slika /arhiva/slike/20092016_5068903169.jpg
Zvonko Milas, predstojnik Državnog ureda za Hrvate izvan RH i Žana Ćorić, savjetnica s posebnim položajem za pitanja Hrvata u BiH, danas su posjetili općinu Ravno. Andrija Šimunović, načelnik općine Ravno, uz nazočnost svojih suradnika, upriličio je radni sastanak na kojem se razgovaralo o aktualnim problemima Hrvata ovoga kraja kao i o mogućnostima poboljšanja životnog standarda.

To je jedan od osnovnih preduvjeta da se zadrže i dosele Hrvati na ove prostore. Državni ured je ove godine dodijelio Domu zdravlja Ravno 400.000 kuna za nabavu novog sanitetskog vozila. Naglašeno je da će se i ubuduće davati potpora projektima koji za cilj imaju zadržavanje i obnova života na ovom hrvatskom jugu kao i one projekte koji će omogućavati otvaranje novih radnih mjesta.

Tijekom posjeta Ravnome izaslanstvo je obišlo gradilište Doma za stare i nemoćne i novosagrađenu zgradu Doma za nezbrinutu djecu, čiju je gradnju u cijelosti financirala Vlada Republike Hrvatske putem Javnog natječaja za financiranje kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini.

Pisane vijesti