Zamjenica državnog tajnika Ivana Perkušić otvorila most na rijeci Velika Usora

Slika /arhiva/slike/20082018_2858291510.jpg

U mjestu Slatina-Kondžilo kod Teslića 14. kolovoza otvoren je rekonstruirani most preko rijeke Velika Usora kojeg su zajedničkim sredstvima financirale Vlada Republike Hrvatske. Prigodom otvorenja mosta vrpcu su presjekli gospođa Ivana Perkušić kao izaslanica predsjednika Vlade Republike Hrvatske i gospodin Josip Jerković potpredsjednik Republike Srpske.

U svom obraćanju okupljenima zamjenica državnog tajnika Ivana Perkušić istaknula je kako je povezivanje s Hrvatima u Bosni i Hercegovini, potpora povratku, ostanku i opstanku, te očuvanje pune jednakopravnosti hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini od strateškog interesa za Republiku Hrvatsku, a izgrađeni most primjer partnerske suradnje s udrugama Hrvata i katoličkim župama s područja općine Teslić i poticaj za značajnijim aktivnostima u obnovi porušene infrastrukture i domova.

„Mostovi nisu samo građevine od kamena, betona ili željeza. Mostovi su ruke koje spajaju obale i ljude i predstavljaju simbol života, prijateljstva, povjerenja, želju za povezivanjem i suživotom.“ -poručila je zamjenica Perkušić.

Na otvorenju mosta sudjelovali su mještani, predstavnici političkog, vjerskog i društvenog života iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske.

Pisane vijesti