Prijedlog bodovne liste kandidata za dodjelu stipendije za internetsko učenje hrvatskoga jezika u akademskoj godini 2018./2019.

Slika /arhiva/slike/

Temeljem provedenog Javnog poziva za dodjelu stipendija za internetsko učenje hrvatskoga jezika u akademskoj godini 2018./2019., Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske dodjeljuje 10 stipendija.

Prijedlog bodovne liste kandidata za dodjelu stipendije za internetsko učenje hrvatskoga jezika u akademskoj godini 2018./2019. iz točke I. utvrđen je sukladno uvjetima i kriterijima propisanim točkom 3. Javnog poziva, odnosno temeljem ukupnog broja ostvarenih bodova.

Na Javni poziv, koji je bio otvoren od 28. lipnja 2018. do 30. srpnja 2018. u propisanom roku je zaprimljeno 16 prijava, a 1 prijava izvan roka. Po dovršetku obrade prijava, Povjerenstvo je ustanovilo 5 potpunih prijava. Stipendija uključuje trošak internetskog tečaja hrvatskoga jezika (isplaćuje se organizatoru Tečaja).

Protiv ovog Prijedloga bodovne liste kandidat može Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske podnijeti pisani prigovor elektroničkom poštom u roku od 8 (osam) dana, zaključno s danom 22. kolovoza 2018. godine, na adresu tecaj-hrvatskog-jezika@hrvatiizvanrh.hr.

Konačna bodovna lista i Odluka o dodjeli stipendija za internetsko učenje hrvatskoga jezika u akademskoj godini 2018./2019. bit će objavljena po okončanju postupka prigovora, a kandidati koji ostvare pravo na stipendiju bit će obaviješteni o datumu zaključivanja ugovora o stipendiranju.

Pisane vijesti