Zamjenica državnog tajnika na otkrivanju spomenika prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu u Tomislavgradu

U Tomislavgradu je dana 10. kolovoza otkriven spomenik prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu na kojem je sudjelovala Ivana Perkušić, zamjenica državnog tajnika koja se prisutnima obratila i kao izaslanica Predsjednika Vlade Republike Hrvatske.

U svom obraćanju nazočnima naglasila je kako je naš prvi hrvatski predsjednik najzaslužniji za stvaranje moderne Hrvatske države i trajno će ostati simbol hrvatske slobode i zajedništva hrvatskog naroda. Zahvalila se inicijatorima podizanja spomenika i poručila okupljenima: „Svima nama danas, prisjećajući se i odvajajući počast našim poginulim hrvatskim braniteljima, odgovornost i obveza je slijediti državničko vizionarstvo dr. Franje Tuđmana, za budućnost i boljitak hrvatskog naroda, i u Republici Hrvatskoj i u Bosni i Hercegovini.“

Spomenik su otkrili prof. dr. Miroslav Tuđman, u ime obitelji Tuđman, i časna sestra Matija Pačar, kći poginulog branitelja Ivana Pačara, u ime obitelji poginulih hrvatskih branitelja, a Skupu su nazočili i obratili se brojni gosti iz političkog života Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Pisane vijesti