Vrijedna ACAP-ova donacija Petrovoj bolnici

  • Slika /NG/2020/6 Lipanj/IMG-20200604-WA0017.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Humanitarna zaklada Udruženja hrvatsko-američkih stručnjaka (ACAP) predala je Klinici za ženske bolesti i porode KBC Zagreb donaciju hibridnog neonatalnog inkubatora i sustava za reanimaciju novorođenčadi

Humanitarna zaklada Udruženja hrvatsko-američkih stručnjaka (ACAP) predala je, u četvrtak, 4. lipnja, donaciju hibridnog neonatalnog inkubatora i sustava za reanimaciju novorođenčadi, namijenjenih Odjelu za neonatologiju u Petrovoj bolnici, u vrijednosti od 44.000 dolara. 

Na službenom predstavljanju donacije u Klinici za ženske bolesti i porode KBC Zagreb, sudjelovali su državni tajnik Zvonko Milas, veleposlanik SAD-a u Republici Hrvatskoj Nj. E. Robert Kohorst, rukovodstvo KBC-a Zagreb i bolnice u Petrovoj, članovi uprave ACAP-a Zagreb te predstavnici Ministarstva zdravstva.

"Cijeli svijet su obišle fotografije nakon potresa, od kojih je vjerujem najpotresnija bila slika uplašenih majki. Slika BBB-ovaca koji pomažu bila je prvo materijalizirano svjedočenje hrvatskog duha, a informacija o pomoći koja je prikupljena u SAD-u za hrvatske bolnice svjedoči ne samo o tome da hrvatski duh ne poznaje geografske udaljenosti, već i da je Horacije bio u pravu ustvrdivši da čovjek moze promijeniti podneblje, ali ne i dušu", rekao je državni tajnik Zvonko Milas te istaknuo kako je realizacija ove inicijative posljedica sve snažnijih odnosa između hrvatskih iseljenika i domovine. "Posebno  bih zahvalio ACAP-u koji je tradicionalan partner Ureda u programu Domovina. Ali ne samo to. ACAP iznimno uspješno okuplja hrvatske iseljenike u SAD-u stvarajući profesionalne mreže usmjerene na boljitak hrvatske znanosti, gospodarstva, podučavanje hrvatskog jezika u inozemstvu i time je uistinu naš partner "na terenu" u SAD-u. Veleposlaniče Kohorst, Vaši državljani, a naši sunarodnjaci u SAD-u, trajna su poveznica naših država te zalog uzajamne suradnje", zaključio je državni tajnik.

Veleposlanik Kohorst istaknuo je kako se sa zadovoljstvom pridružio današnjoj ceremoniji darivanja. "Ponosan sam što je američka tvrtka odabrana za kupnju ovog kritičnog dijela medicinske opreme. Pozdravljam velikodušnost ACAP-a koja izravno doprinosi odnosima SAD-a i Hrvatske" poručio je.

Stranica