U Splitu potpisani ugovori o dodjeli naknada za učenje hrvatskoga jezika u Republici Hrvatskoj

Slika /arhiva/slike/20102017_4576566792.jpg
Nakon što je početkom listopada, u prostorijama Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske organizirana svečana dodjela Ugovora o dodjeli stipendija/naknada za učenje hrvatskog jezika u Republici Hrvatskoj za polaznike Tečaja na Zagrebačkom Sveučilištu, svečano uručivanje Ugovora o stipendiji/naknadi za učenje hrvatskog jezika, organizirano je 19. listopada 2017. i u Splitu u Centru za hrvatske studije u svijetu, pri Filozofskom fakultetu, Sveučilišta u Splitu.

Ugovore je tom prilikom preuzelo i potpisalo 15 polaznika Tečaja hrvatskog jezika u zimskom semestru, koji su pravo na stipendiju ostvarili putem Javnog poziva za akademsku godinu 2017./18. i koji većinom dolaze iz zemalja Južne Amerike. Nazočne je u ime Središnjeg državnog ureda pozdravio te ugovore polaznicima uručio Dario Magdić, načelnik Sektora za provedbu i nadzor programa i projekata. U ime domaćina događanju je prisustvovao i prigodnu riječ uputio doc. dr. sc. Gordan Matas, prodekan za znanost i međunarodnu suradnju te voditeljica Centra doc. dr. sc. Marita Brčić Kuljiš.

Voditeljica Ureda dobrodošlice Središnjeg državnog ureda, Marija Matek obavijestila je polaznike tečaja o obvezi i načinu reguliranja prijave privremenog boravka u RH te ih je upoznala s postupkom stjecanja hrvatskog državljanstva. Susret je iskorišten za upoznavanje i razmjenu dojmova s polaznicima Tečaja, pri čemu su predstavnici Središnjeg državnog ureda iskazali pomoć u rješavanju izazova na koje nailaze pri dolasku i boravku Republici Hrvatskoj.

Također, s predstavnicima i nastavnim osobljem Filozofskog fakulteta razgovaralo se o radu i tekućim aktivnostima kao i o načinima za unaprjeđenje suradnje u provedbi Programa učenja hrvatskoga jezika.

Pisane vijesti