Otvaranjem radnih mjesta do razvoja, održivog ostanka i opstanka Hrvata u BiH

Slika /arhiva/slike/13042016_1153410347.jpg

Zajednički projekti prekogranične suradnje u okviru EU fondova – dodatna prilika za suradnju

U utorak 12.travnja 2016., tijekom posjeta 19. Međunarodnom sajmu u Mostaru i Poduzetničkom inkubatoru u Ljubuškom, Zvonko Milas, predstojnik Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske susreo se sa nizom uspješnih hrvatskih gospodarstvenika i poduzetnika iz Bosne i Hercegovine te se upoznao s izazovima s kojima se susreću u svojem poslovanju.

Naglasio je kako postoji ogroman potencijal za jačanje suradnje na gospodarskom polju između Republike Hrvatske i hrvatskih tvrtki koje djeluju u Bosni i Hercegovini „Zakonski okvir za takvu suradnju postoji – potrebno ga je samo staviti u funkciju“ – rekao je Milas i dodao kako dodatnu priliku vidi i u zajedničkim projektima prekogranične suradnje u okviru EU fondova. „ Svoj hobi sam pretvorila u posao koji osigurava dobar život meni i mojoj obitelji u mom rodnom mjestu“ – rekla je Olgica Grbavac Škrobo, proizvođačica džemova od ekološki uzgojenog voća koja je dobila priliku za ostvarenje sna i osiguranje financijske sigurnosti zahvaljući Poduzetničkom inkubatoru, centru koji pruža potporu mladim osobama za pokretanje poslovanja i kreiranje novih radnih mjesta koji je izgradila Razvojna agencija Županije Zapadno hercegovačke uz potporu sredstava iz Europske unije.

Predstojnik Milas je čestitao gđi Grbavac Škrobo na poduzetničkoj inicijativi koju je realizirala te naglasio kako se osiguranjem osnovnih infrastrukturnih preduvjeta za razvoj poduzetništva otvara perspektiva i interes za samozapošljavanjem a veći broj radnih mjesta, odnosno smanjenjem nezaposlenosti, povećati će se i kvaliteta života te se osiguravaju pretpostavke za razvoj, održivi ostanak i opstanak Hrvata u Bosni i Hercegovini.

Tijekom drugog dana posjeta Zapadnoj Hercegovini predstojnik Milas se sastao i s Nevenkom Barbarićem, načelnikom općine Ljubuški te je posjetio franjevačku knjižnicu i Sveučilišno kliničko bolnički centar u Mostaru, te obišao Edukacijsko-rehabilitacijski Centar „Sveta Obitelj" Caritasa hercegovačkih biskupija.

Pisane vijesti