Predstojnik Milas u posjetu Hrvatima u Crnoj Gori

Slika /arhiva/slike/18042016_9314317330.jpg
U srijedu 13. travnja 2016., Zvonko Milas, predstojnik Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske posjetio je Hrvate u Tivtu, Crnoj Gori gdje se, između ostalog, susreo sa Zvonimirom Dekovićem, predsjednikom Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore, Marijom Vučinović, predsjednicom Hrvatske građanske inicijative i ministricom bez portfelja u Vladi Crne Gore te Andrijom Vuksanovićem, članom Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske koji su ga upoznali s aktivnostima koje provode te otvorenim pitanjima koja muče Hrvate u Crnoj Gori.

„ Hvala vam što čuvate jezik, kulturu, običaje - sve ono što obilježava naš hrvatski narod“- rekao je predstojnik Milas i dodao kako će Državni ured i nadalje davati potporu brojnim aktivnostima Hrvata u Boki kotorskoj i Crnoj Gori u očuvanju njihove iznimno bogate kulture i baštine te u jačanju povezanosti s hrvatskom domovinom. Predstojnik Milas posjetio je i prostorije Dux radija - radia hrvatske nacionalne manjine u Crnoj Gori te Hrvatsko nacionalno vijeće.

Istog dana, predstojnik Milas je nazočio završnoj predizbornoj konvenciji Hrvatske građanske inicijative, koja je parlamentarna stranka u Crnoj Gori.

Pisane vijesti