Održan sastanak s predsjedništvom Saveza hrvatskih društava u Sloveniji

Slika /arhiva/slike/4072016_7539264904.jpg
U utorak, 28. lipnja 2016. godine, predstojnik Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas primio je u posjet predsjednika Sveza hrvatskih društava u Sloveniji Đanina Kutnjaka te dvojicu podpredsjednika Saveza Miju Stanka i Vladimira Pobežina. Glavna tema sastanka bila je potpora Republike Hrvatske hrvatskoj zajednici na njezinom putu ka priznanju statusa nacionalne manjine u Republici Sloveniji.

Jednako tako, predsjednik SHDS-a Đanino Kutnjak upoznao je predstojnika s glavnim aktivnostima i načinom rada Saveza, o projektima i programima hrvatskih društava unutar Saveza te o problemima s kojima se susreću u svome radu.

Predstojnik Milas iskazao je posebno zanimanje glede položaja Hrvata u Republici Sloveniji te su sugovornici na kraju razgovra zaključili kako će i u budućnosti Državni ured i Savez hrvatskih društava u Sloveniji nastaviti dobru zajedničku suradnju s posebnimi naglaskom na radnje usmjerene ka omogućavanju priznanja statusa nacionalne manjine Hrvatima u Republici Sloveniji.

Pisane vijesti