Hrvatski svjetski kongres - Sastanak Središnjeg odbora

Slika /arhiva/slike/30062016_6707523702.jpg
U četvrtak, 30. lipnja 2016., u Hrvatskoj matici iseljenika održan je sastanak središnjeg odbora Hrvatskog svjetskog kongresa predvođen predsjednikom Stjepanom Asićem te tajnikom Vinkom Sabljom.

Zvonko Milas, predstojnik Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske se zahvalio članicama i članovima Hrvatskog svjetskog kongresa za trud i nesebično zalaganje unutar hrvatskih zajednica diljem svijeta, a posebno na unaprjeđivanju hrvatskog zajedništva i promicanje hrvatskih interesa. Naš zajednički cilj je boljitak drage nam domovine Hrvatske, kazao je predstojnik Milas te istaknuo kako smo svjesni da je protekom godina bilo trenutaka u kojima je narušeno povjerenje raseljenih Hrvata u Republiku Hrvatsku no kako se valja okrenuti budućnosti i zajednički raditi na snaženju gospodarstva i očuvanju hrvatske kulture i baštine.

Predstojnik Milas pozvao je sve prisutne na suradnju i zajedništvo te zaželio Središnjem odboru Hrvatskog svjetskog kongresa uspješan rad i donošenje kvalitetnih zaključka i odluka.

Pisane vijesti