Održan sastanak s predsjednikom Paragvajske udruge Hrvata

Slika /arhiva/slike/17102016_9783618245.jpg
U ponedjeljak, 17. listopada 2016., Zvonko Milas, predstojnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske održao je sastanak s Hugom Emauelom Estigarribijom Villasanti, predsjednikom Paragvajske udruge Hrvata.

Estigarribije Villasanti je upoznao predstojnika Milasa s radom i aktivnostima Paragvajske udruge Hrvata iz Paragvaja koja je s radom započela u listopadu 2015., s posebnim naglaskom na program tečaja hrvatskog jezika kojeg provode za 30 polaznika kao i o nastojanjima intenzivnije suradnje s Državnim uredom. Naglasio je kako je interes za učenjem hrvatskog jezika u konstantnom porastu te im je u tom smislu neophodna pomoć Državnog ureda kako bi udruga mogla i dalje nesmetano okupljati Hrvate i provoditi tečaj učenja hrvatskog jezik te širiti hrvatsku kulturu i običaje.

Predstojnik Milas je zahvalio gospodinu Estigarribiji Villasanti i svim članovima Paragvajske udruge Hrvata na neizmjernoj ljubavi i istinskoj želji za očuvanjem i promicanjem hrvatskog identiteta te hrvatskog jezika i kulture u Paragvaju. Naglasio je kako će Državni ured Hrvatima u Paragvaju biti siguran oslonac i partner u njegovanju i očuvanju hrvatskog identiteta, kulture i jezika.

Pisane vijesti