Započela poslovna konferencija MEETING G2.2 - “Hrvati zajedno u biznisu”

Slika /arhiva/slike/11102016_7822540719.jpg
Pod pokroviteljstvom Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, u kongresnom centru Zagreb od 10. – 12. listopada održava se druga konferencija poslovne i iseljene Hrvatske Meeting G2.2. koja za cilj ima povezivanje gospodarstvenika iz domovine i iseljeništva.

„Naš zajednički cilj je osnažiti našu Domovinu, zadržati naše mlade, stvoriti dobre uvjete za život i rad u Hrvatskoj - učiniti je lukom ostanka a ne lukom odlaska. Vjerujem kako će i Konferencija MEETING G2.2. dati svoj doprinos tomu. Stoga želim svima nama da ovaj susret bude rasadnik dobrih i inovativnih rješenja ali i prilika za međusobno upoznavanje i druženje jer zajedništvo je temelj uspjeha“ poručio je Zvonko Milas, predstojnik Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske tijekom susreta sa gospodarstvenicima iz domovine i iseljeništva. Moto ovogodišnje konferencije je „Hrvati zajedno u biznisu“.

Konferencija uključuje 9 panel diskusija u kojima će o ulaganjima u Hrvatsku, o izvozu, inovacijama, zdravstvenom turizmu, energetskom sektoru, obrazovanju, brendiranj i sl. raspravljati vrhunski gospodarstvenici, vlasnici, osnivači i direktori uspješnih kompanija, profesori i menadžeri, akademici i poduzetnici iz Hrvatske i svih krajeva svijeta, od Australije i Kanade, do Južne Amerike i Njemačke. Na konferenciji sudjeluje 170 poduzetnika i gospodarstvenika iz 18 zemalja svijeta.

Organizator konferencije je Forum Zagreb čiji su idejni začetnici uspješni poslovni Hrvati Mara i Josip Hrgetić.

Pisane vijesti