Odluka o dodjeli stipendija za učenje hrvatskoga jezika u Republici Hrvatskoj za akademsku godinu 2022./23.

Slika /slike/Stipendije-foto_25.5.2022._172850.jpg

Objavljuje se konačna Odluka o dodjeli stipendija za učenje hrvatskoga jezika u Republici Hrvatskoj za akademsku godinu 2022./23.
 

S ciljem učenja hrvatskoga jezika, upoznavanja i njegovanja hrvatske kulture i nacionalnog identiteta te jačeg povezivanja i suradnje s iseljenim Hrvatima i njihovim potomcima, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske je za akademsku godinu 2022./23. dodijelio ukupno 441 stipendiju za učenje hrvatskoga jezika u Republici Hrvatskoj, za 306 kandidata – budućih polaznika Tečaja.
 
Nastava će se održavati na Filozofskom fakultetu u Zagrebu (Sveučilište u Zagrebu), Filozofskom fakultetu u Splitu (Sveučilište u Splitu), Filozofskom fakultetu u Rijeci (Sveučilište u Rijeci), Filozofskom fakultetu u Osijeku (Sveučilište J. J. Strossmayera u Osijeku) te na Sveučilištu u Zadru.
 
O potpisivanju Ugovora o stipendiranju kao i o drugim pojedinostima vezanim uz odobrenu stipendiju kandidati izabrani temeljem ove Odluke bit će obaviješteni putem elektroničke pošte.
 
Odluka o dodjeli stipendija za učenje hrvatskoga jezika u Republici Hrvatskoj za akademsku godinu 2022./23. nalazi se u privitku.

Pisane vijesti