Ljetna škola "Domovina" 2024. godine

Slika /slike/Ljetna škola DOmovina - Vukovar - 2023.jpg

Ove godine, u periodu od 18. lipnja do 1. srpnja 2024. po treći će se put održati Ljetna škola „Domovina“.

Ljetna škola Domovina („Domovina Birthright Program“)  projekt je Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske koji je nastao u partnerstvu s Udruženjem hrvatsko - američkih stručnjaka, a namijenjen je mladima u dobi od 18 do 30 godina.

Projekt se održava u svrhu jačanja identiteta hrvatskog iseljeništva, poticanja globalnog umrežavanja Hrvata, kulturne i znanstvene suradnje s mladom generacijom potomaka hrvatskih iseljenika, razvoja i jačanja baštinskog turizma u Republici Hrvatskoj te jačanja svijesti o nedjeljivom hrvatskom narodu.

Polaznici Ljetne škole u četrnaest dana posjetit će mnoštvo lokacija od kulturnog, vjerskog i povijesnog značaja za hrvatski narod širom svijeta. Upoznat će se s bogatstvom hrvatske gastronomije, glazbe, hrvatskog jezika te ljepotom života u domovini svojih predaka.

Sudjelovanjem mladih potomaka hrvatskih iseljenika koji potječu iz Južne Amerike, Australije, SAD-a, Kanade, Južne Afrike, Europe i Ujedinjenog Kraljevstva, ovaj projekt kao dodatni cilj ima povezati hrvatske zajednice širom svijeta. Kroz dijalog i zajedničko otkrivanje Lijepe Naše, polaznici koji dolaze s različitih kontinenata moći će prepoznati sličnosti i razlike koje povezuju njihove i druge hrvatske zajednice udaljene od domovine.
Nekoliko gradova koji će polaznici tijekom Ljetne škole posjetiti su Dubrovnik, Sinj, Zadar, Varaždin, Osijek, Vukovar, Šibenik, Split i Zagreb.
 
Više informacija o projektu te načinu prijave dostupno je putem sljedećeg linka: https://www.croampro.com/page/domovina_program

Pisane vijesti