Ljetna škola Domovina

Slika /slike/Domovina/IMG_2267.jpg

Ljetna škola Domovina („Domovina Birthright Program“)  projekt je Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, nastao u partnerstvu s Udruženjem hrvatsko – američkih stručnjaka, a namijenjen je mladima u dobi od 18 do 26 godina. 

Na iskustvenom putovanju 2019. godine diljem Lijepe Naše sudjelovalo je 33 polaznika: iz Argentine, Australije, Južne Afrike, Kanade, Perua i Sjedinjenih Američkih Država, na kojem su upoznati zemlju svojih korijena, njenu kulturu, povijest, običaje i njezinu budućnost – svoje vršnjake iz Republike Hrvatske. Polaznici su zajednički otkrivali hrvatske ljepote od Iloka do Čilipa, bogatu hrvatsku kulturu, hrvatsku sveučilišnu tradiciju, ali i suvremene izazove pred kojima se hrvatska nalazi.

Ali, ne samo to – imali su priliku osjetiti ponos koračajući djedovinom, pronaći svoju osobnu povijest i ugraditi ju u svoju budućnost, otkriti nit koja povezuje hrvatski narod unatoč geografskim, jezičnim, generacijskim udaljenostima, razumjeti svoju zemlju, svoj narod, njegovu nedjeljivost i jedinstvenost.

Projekt je podržan od niza institucija i tijela u cijeloj Republici Hrvatskoj, čime se jasno poručuje da su Hrvati diljem svijeta jedan cjeloviti narod te da je njegovo zajedništvo bezuvjetno.

Više informacija o Ljetnoj školi Domovina  dostupno je ovdje, a sva pitanja mogu se uputiti na email: domovina@hrvatiizvanrh.hr.



Pisane vijesti