Kontinuirana potpora Vlade položaju te zaštiti prava i identiteta Hrvata izvan Hrvatske

Slika /NG/10 listopad/VRH i HSK - Banski dvori/VRH i HSK - Banski dvori.jpeg

Predsjednik Hrvatskog svjetskog kongresa Vinko Sabljo na primanju kod predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića u Banskim dvorima

Predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je u srijedu, 3. listopada 2019. godine, u Banskim dvorima predsjednika Hrvatskog svjetskog kongresa Vinka Sablju. Sastanku su nazočili Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske te Zdravka Bušić, državna tajnica u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova.
 
Premijer Plenković izrazio je punu potporu Vlade RH svemu što Hrvatski svjetski kongres poduzima u svijetu za promociju Republike Hrvatske te jačanje suradnje i povezanosti Hrvatske i Hrvata koji žive izvan RH.
 
Vinko Sabljo upoznao je predsjednika Vlade s trenutnim i predstojećim aktivnostima Hrvatskog svjetskog kongresa. Razgovarali su i o nedavnoj održanoj godišnjoj skupštini Središnjeg odbora HSK-a u Mostaru na kojoj je iskazana potpora jednakopravnosti hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini.
 
Tema sastanka bile su i V. Hrvatske svjetske igre tijekom čijeg će se održavanja, u srpnju 2020. godine u Zagrebu, okupiti veliki broj mladih Hrvata iz cijelog svijeta.

Foto: Vlada RH

Stranica