Državni tajnik Milas u Bad Homburgu na „Večernjakovoj domovnici“

  • Slika /slike/iseljenistvo/Bad Homburg  - naslovna.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Dana 23. ožujka u Bad Homburgu održana je dodjela najprestižnije domovinske nagrade u iseljeništvu – Večernjakove domovnice, nagrade koju po 13. put dodjeljuje inozemno izdanje Večernjeg lista.

Državni tajnik Milas naglasio je kako Večernjakova domovnica na poseban način odaje priznanje Hrvatima i hrvatskim zajednicama u iseljeništvu koji ostavljaju prepoznatljiv i upečatljiv trag te je čestitao organizatorima kao i  svim ovogodišnjim kandidatima i dobitnicima nagrade. 

„Kako bi afirmirali i osnažili hrvatsku iseljeničku zajednicu i potomke Hrvata, Vlada Republike Hrvatske je u prosincu 2018. godine, predložila izmjene i dopune Zakona o hrvatskom državljanstvu kojima će se olakšati postupak njegovog stjecanja za Hrvate diljem svijeta“ – kroz svoje obraćanje istaknuo je Zvonko Milas, državni tajnik, ujedno i izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske.

Među gostima ovog tradicionalnog događanja bili su Zdravka Bušić, državna tajnica u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, Milijan Brkić, potpredsjednik Hrvatskog sabora, dr. Miro Kovač, saborski zastupnik HDZ-a i predsjednik Odbora za vanjsku politiku, nuncij msgr. Nikola Eterović, Papin diplomatski predstavnik u Njemačkoj, dr. Grodan Grlić Radman hrvatski veleposlanik u Njemačkoj te svi generalni konzuli iz Njemačke. Ovogodišnjoj Večernjakovoj domovnici pridružili u se i predstavnici lokalne i regionalne uprave i samouprave iz Republike Hrvatske. 

Visoki pokrovitelji večeri ovogodišnje Večernjakove domovnice u Bad Homburgu  bili su su Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH i Središnji državni ured za Hrvate izvan RH.

 



Pisane vijesti