CROEXPO –prvi sajam i konferencija o Hrvatskoj u SAD u

Slika /arhiva/slike/15022016_1393790338.jpg
U ponedjeljak 8.veljače 2016., Daria Krstičević, predstojnica Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske održala je sastanak s Danijelom Koletićem, članom hrvatskog dijela organizacijskog tima projekta CROEXPO koji će se održati od 23.-24.rujna 2016. u Las Vegasu, SAD.

Na sajmu i konferenciji CROEXPO u Las Vegasu, po prvi put će se u SAD u predstaviti hrvatska turistička i gastronomska ponuda, investicijski potencijali Republike Hrvatske te brojni uspješni Hrvati u koji žive izvan Republike Hrvatske. Koletić je predstojnici Krstičević prezentirao glavne ciljeve projekta te zatražio potporu i pokroviteljstvo Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske. Naglasio je kako je CROEXPO zajednički projekt domovinske i iseljene Hrvatske te projekt koji nastoji povezati najbolje iz i izvan Republike Hrvatske te takvu Hrvatsku prezentirati cjelokupnoj sjeverno - američkoj javnosti.

Predstojnica Krstičević je pohvalila inicijativu organizacije jedne takve konferencije u SAD te naglasila kako je CROEXPo projekt koji može u najboljem svijetlu promovirati i Republiku Hrvatsku ali i Hrvate u SAD u i Kanadi, koji su najbrojnija hrvatska dijaspora te značajan hrvatski ljudski i profesionalni potencijal te prigoda za još čvršće povezivanje domovinske i iseljene Hrvatske. CROEXPo će okupiti preko 200 tour operatora, 150 novinara, 300 investitora, preko 2000 Hrvata iz Sjeverne Amerike te 150.000 posjetitelja iz SAD i Kanade. Organizator CROEXPA u Las Vegasu su Dragan Chach Cacinović, poznati hrvatski glazbeni producent koji živi i radi u SADu te agencija Apriori World iz Zagreba.

Pisane vijesti