Predstojnica Krstičević se susrela s predsjednikom Saveza hrvatskih zajednica u Italiji

Slika /arhiva/slike/5022016_1390575561.jpg
U petak, 5.veljače 2016., Daria Krstičević, predstojnica Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske susrela se sa g. Damirom Murkovićem, predsjednikom Saveza hrvatskih zajednica u Italiji i predsjednikom Zajednice Hrvata u Trstu.

Tema sastanka bile su modaliteti unapređenja suradnje matične domovine i iseljenih Hrvata u Italiji te jačanje veza na svim poljima. Između ostalog razgovaralo se o Izvršnom programu suradnje u području kulture i obrazovanja između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Talijanske Republike za godinu 2015.-2019., o inicijativi priznavanja hrvatske jezične manjine u Farlaniji – Julijska krajina te o programima učenja hrvatskog jezika te dopunskoj nastavi.

Predstojnica Krstičević je pohvalila napore koje Savez hrvatskih zajednica u Italiji čini na očuvanju i njegovanju hrvatske kulture i baštine te naglasila kako će Državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske nastaviti davati potporu programima i projektima koji za cilj imaju upravo promicanje i čuvanje nacionalnog identiteta i hrvatske baštine u prijateljskoj Italiji.

Pisane vijesti