Uskršnja čestitka državnog tajnika

Slika /NG/2020/4 Travanj/uskrs cestitka v1 (3)_PS.jpg

Ujedinjeni molitvom i zahvalnošću za ovaj najveći kršćanski blagdan, imamo priliku potvrditi koliko je duhovno zajedništvo snažnije od fizičke bliskosti. Zato vam svima, dragi prijatelji, želim sretan i blagoslovljen Uskrs.


Dragi prijatelji,

Kristovo Uskrsnuće najvažniji je trenutak u povijesti čovječanstva, trenutak finalne pobjede nad smrtnošću, pobjede vječnosti nad prolaznošću, oprosta nad zamkom grijeha. Međutim, Uskrsa nema bez Velikog petka, bez muke Kristove, bez križa. Uskrs stoga ostaje naš cilj kroz sve naše životne i trenutne nedaće, a vjera, nada i ufanje putokazi na tome putu.

Danas, kada se susrećemo s raznim egzistencijalnim izazovima, ne dopustimo da nam opipljivo i propadljivo preuzme fokus nad onim duhovnim i vječnim.

Ostavština Isusova zemaljskog života, koja podjednako pripada našim precima i našim potomcima, sadržana je u Zapovijedima ljubavi. A ljubav je uvijek neraskidivo povezana sa žrtvom za drugoga.

U korizmeno vrijeme, kada smo se suočili s posljedicama pandemije i potresa u Zagrebu, kao katolik mogu biti ponosan na demonstraciji poslušnosti Isusovoj zapovijedi da ljubimo bližnje kao sebe same. Nesebičnost, zajedništvo i odgovornost za druge istinski su odraz našeg kršćanskog identiteta.

Mnogi neće moći provesti ove blagdane s najbližima. Unatoč tome, ujedinjeni molitvom i zahvalnošću za ovaj najveći kršćanski blagdan, imamo priliku potvrditi koliko je duhovno zajedništvo snažnije od fizičke bliskosti.

Zato vam svima, dragi prijatelji, želim sretan i blagoslovljen Uskrs.

Državni tajnik 
Zvonko Milas


Stranica