U Subotici obilježena 26. obljetnica osnutka Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini

Slika /arhiva/slike/19072016_6910377116.jpg
Svetom misom u franjevačkoj crkvi svetog Mihaela Arkanđela i prijamom u dvorištu Doma Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini u Subotici u petak, 15. srpnja 2016. obilježena je 26. obljetnica osnutka Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini.

Uz brojne članove i simpatizere Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini, političke stranke hrvatske nacionalne zajednice u Republici Srbiji, događanju je nazočio veliki broj gostiju i uzvanika, među kojima su bili dr. sc. Miro Kovač, ministar vanjskih i euroskih poslova Republike Hrvatske, g. Ivica Dačić, potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova Republike Srbije, g. Zvonko Milas, predstojnik Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, g. Ivan Gugan, predsjednik Hrvatske državne samouprave u Mađarskoj, dr. sc. Slaven Bačić, predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Republike Srbije, mr. sc. Gordan Markotić, veleposlanik Republike Hrvatske u Republici Srbiji i g. Velimir Pleša, generalni konzul Republike Hrvatske u Republici Srbiji, Subotica.

G. Tomislav Žigmanov, predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini i zastupnik u Narodnoj skupštini Republike Srbije, ocijenio je vrlo važnom nazočnost visokih gostiju i uzvanika na obilježavanju 26. obljetnice te je rekao da to pojačava nadu da će Republika Srbija što prije ispuniti preuzete obveze koje se odnose na prava, položaj i status hrvatske nacionalne manjine, kao i da će se promijeniti nažalost negativna javna percepcija Hrvata te da će Hrvati postati u svemu ravnopravni građani Republike Srbije.

Pisane vijesti