Predstojnik Milas primio u nastupni posjet veleposlanicu Bosne i Hercegovine Renatu Paškalj

Slika /arhiva/slike/16062016_5958233680.jpg
U četvrtak.,16.lipnja 2016., Zvonko Milas, predstojnik Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske primio je u nastupni posjet Nj.E. Renatu Paškalj, veleposlanicu Bosne i Hercegovine u Republici Hrvatskoj.

U otvorenom i prijateljskom razgovoru, predstojnik Milas je upoznao veleposlanicu Paškalj s radom, aktivnostima i programima koje Ured provodi u odnosu prema Hrvatima u Bosni i Hercegovine. Naglasio je da su sva ulaganja Republike Hrvatske putem projekta i programa od interesa za bosansko hercegovačke Hrvate, istodobno i ulaganja u cijelu Bosnu i Hercegovinu, doprinosi cjelokupnom boljitku zemlje, gdje su Hrvati neodvojivi i konstitutivni dio.

Veleposlanica Paškalj je izrazila zahvalnost Republici Hrvatskoj i Državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske na potpori koju pružaju u svim aspektima susjednoj i prijateljskoj Bosni i Hercegovini.

Na sastanku se razgovaralo i modalitetima suradnje između Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske te Veleposlanstva Bosne i Hercegovine u Republici Hrvatskoj. Istaknuta je potreba jačanja suradnje dviju prijateljskih zemalja na kulturnom, znanstvenom i gospodarskom planu te u projektima prekogranične suradnje u okviru EU fondova koji su na raspolaganju.

Pisane vijesti