Predsjednica Krstičević se susrela s vodstvom Zajednice hrvatskih nogometnih klubova Njemačke

Slika /arhiva/slike/8032016_9878462739.jpg
U subotu, 5. ožujka 2016., Daria Krstičević, predstojnica Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske sastala se u Bad Homburgu sa novoizabranim predsjedništvom Zajednice hrvatskih nogometnih klubova, na čelu sa g. Ivicom Orlovićem- predsjednikom Zajednice.

Predstavništvo Zajednice hrvatskih nogometnih klubova upoznalo je predstojnicu Krstičević s planiranim aktivnostima te su predstavili iskorake koje valja poduzeti u cilju što kvalitetnijeg rada Zajednice te što boljih sportskih rezultata hrvatskih nogometnih klubova. Kao važan iskorak u radu istaknuli su važnost privlačenja što većeg broja mladih i njihovog uključivanja u rad Zajednice. Najavili su i pripremu tradicionalnog turnira Hrvatskih nogometnih klubova Njemačke popularni TOP 12 – turnir na kojem se natječu hrvatski iseljenički klubovi iz cijele Njemačke, a koji će se ove godine održati u Nurnbergu.

Predstojnica Krstičević je pohvalila napore koje Zajednica hrvatskih nogometnih klubova Njemačke poduzima te istaknula njihovu značajnu ulogu u uspostavljanju i promicanju dobrih veza između dvije prijateljske zemlje Njemačke i Hrvatske te ulogu koju zajednica ima u promociji ne samo hrvatskog sporta već i cijele zemlje u Njemačkoj. Naglasila je važnost parterskog djelovanja te je pozvala na suradnju u ostvarivanju svih kvalitetnih i dobrih projekata koji će doprinijeti podizanju rada Zajednica na veću razinu te nastavku i unapređenju veza s matičnom domovinom.

Zajednica hrvatskih nogometnih klubova Njemačke jedna je od najstarijih hrvatskih športsko-nogometnih udruga u Njemačkoj.

Pisane vijesti