Potpisani Ugovori o stipendiranju - 150 stipendija više za studij u BiH

Slika /arhiva/slike/13072016_9486541617.jpg
U ponedjeljak 11.srpnja i utorak 12.srpnja, u Tuzli, Sarajevu i Mostaru upriličeno je potpisivanje ugovora o stipendiranju za 350 studenata – pripadnika hrvatskog naroda koji studiraju u Bosni i Hercegovini.

Tom prigodom, Zvonko Milas, predstojnik Državnog ureda za Hrvate izvan RH u obraćanju studentima govorio je o važnosti obrazovanja te kako je obrazovanje zajedno s otvaranjem novih radnih mjesta ključ ostanka, odnosno opstanka Hrvata na ovim prostorima. ''Strateški interes BiH i RH je mladima pomoći u obrazovanju i zapošljavanju, jer smo jedan narod, upućeni jedni na druge u dvije države. Zbog toga RH daje ovu vrstu potpore studentima te ćemo u budućnosti suradnju i potporu ove vrste podići na veću razinu. Vjerujem da ćete svi vi, svojim marljivim radom i učenjem biti na ponos i čast svojim obiteljima, prijateljima, svom narodu i cijeloj Bosni i Hercegovini, ali i svima nama u Republici Hrvatskoj i da ćete stečeno znanje koristiti na dobrobit svog naroda i svoje zemlje“ - rekao je predstojnik Milas te poručio studentima da ostanu u Bosni i Hercegovini te je uz čestitke zaključio: „Želim da kroz vaše studiranje budete vrijedni, da se posvetite učenju, ali i životu jer ovo vam je najbolji dio života“.

Državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske od svog osnutka kontinuirano unaprjeđuje sustav stipendiranja – od uspostavljanja mjerljivih kriterija do stalnog povećanja iznosa mjesečnih stipendija. Iznos stipendije je 700 kuna mjesečno za razdoblje od 10 mjeseci Državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske dodijelio je ukupno 450 stipendija za akademsku godinu 2015./16. za upis ili za nastavak redovitog studija, od čega 350 stipendija za studij u BiH i 100 stipendija za studij u RH.





Pisane vijesti