Potpisan Sporazum o suradnji s Institutom Ivo Pilar

  • Slika /NG/2020/2 Veljača/Sporazum s Institutom Ivo Pilar/IMG_3112_2.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Željko Holjevac, ravnatelj Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar potpisali su u utorak, 11. veljače 2020., Sporazum u suradnji

Ured i Institut ovim su Sporazumom utvrdili važnost podupiranja i razvijanja postojećih, kao i osmišljavanja novih znanstvenih i stručnih projekata te razvijanja odnosa institucija Republike Hrvatske s Hrvatima izvan Republike Hrvatske s ciljem istraživanja ključnih fenomena i najvažnijih pitanja Hrvata izvan domovine, a time istovremeno i očuvanja i promicanja hrvatskog jezika i kulture.
 
Državni tajnik Milas i ravnatelj Holjevac izrazili su spremnost za razvijanje međusobne suradnje i provođenje zajedničkih aktivnosti, posebice u području znanstveno-istraživačke djelatnosti te provedbe znanstvenih i istraživačkih projekata u okviru zajedničkih interesa. Dogovoren je sastanak u narednom razdoblju na kojem će, zajedno sa suradnicima, konkretizirati projekte i detaljnije definirati pravce suradnje.
 
„Prioritet nam je do ljeta objaviti Leksikon hrvatskog iseljeništva i manjina u suradnji sa Središnjim državnim uredom za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Hrvatskom maticom iseljenika, a otvoreni smo i za ostale znanstveno-istraživačke projekte od zajedničkog interesa na dobrobit Hrvata u Bosni i Hercegovini i hrvatskih zajednica širom svijeta, od Europe i obje Amerike do Australije i Novog Zelanda“, istaknuo je ovom prilikom ravnatelj Instituta Željko Holjevac.
 
Državni tajnik Milas kazao je kako je Ured i dosad dobro surađivao s Institutom Pilar, dodavši kako će formalni Sporazum toj suradnji dodatno doprinijeti. „Uvjeren sam kako će se potpisivanjem Sporazuma stvoriti kvalitetan okvir koji će poticajno djelovati na našu buduću suradnju i poboljšati provođenje zajedničkih aktivnosti, posebice u provedbi znanstveno-istraživačkih projekata, u povezivanju s Hrvatima izvan Republike Hrvatske, o temama hrvatskog iseljeništva, hrvatske nacionalne manjine i Hrvata u Bosni i Hercegovini.“

Stranica