Državni tajnik Milas održao sastanak predsjednikom Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore

  • Slika /NG/2020/2 Veljača/Sastanak Dekovic- Crna Gora/IMG_3098.JPG
  • Slika

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas održao je u utorak, 4. veljače 2020. godine, sastanak sa Zvonkom Dekovićem, predsjednikom Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore.
 

Deković je ukratko predstavio brojne aktivnosti koje provode pripadnici hrvatske nacionalne manjine i koje su planirane u nadolazećem razdoblju te je izrazio zadovoljstvo potporom institucija Republike Hrvatske Hrvatima koji žive u Crnoj Gori. U fokusu interesa i dalje je briga o iznimnom kulturnom materijalnijom i nematerijalnom blagu koje baštine Hrvati u Boki kotorskoj te pitanje reguliranja korištenja Doma kulture u Donjoj Lastvi.
 
Državni tajnik Milas je rekao kako će institucije Republike Hrvatske i nadalje davati snažnu potporu Hrvatima u Crnoj Gori te je izrazio svoju zahvalnost pripadnicima hrvatske manjine koji tako ustrajno i uspješno čuvaju svoju specifične kulturne prakse i svoj hrvatski identitet. Istaknuo je kako je uvjeren da će se zajedničkim djelovanjem i ubuduće postizati vrijedni rezultati u svim područjima društvenoga i kulturnoga života, čime će se unaprjeđivati položaj i status Hrvata u Crnoj Gori te povećavati njihova vidljivost i prepoznatljivost i u Crnoj Gori i u Hrvatskoj.

Stranica