Pod visokim pokroviteljstvom Državnog ureda održana konferencija :“Napredak žena. Napredak ekonomije. Ostvari potencijal.“

Slika /arhiva/slike/8032016_7625962067.jpg
U utorak 8. ožujka 2016., na Međunarodni dan žena, u Zagrebu je, pod visokim pokroviteljstvom Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske održana konferencija pod nazivom „Napredak žena. Napredak ekonomije Ostvari potencijal“.

Cilj konferencije je promicanje izvrsnosti hrvatskih žena u poslovnim i društvenim odnosima u domovini i izvan njenih granica te povezivanje žena hrvatskog podrijetla . Tom prigodom, Daria Krstičević, predstojnica Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske naglasila je kako su žene pokretačka snaga društva, neiscrpan potencijal za stvaranje boljeg danas i još boljeg sutra. „Ova konferencija je ne samo prilika za isticanje brojnih uloga i postignuća žena u poslovnom svijetu, već i prilika za razmjenu ideja, iskustava te čvršćem povezivanju žena domovinske i iseljene Hrvatske. Uvjerena sam da će teme koje će se otvoreno iznijeti i o kojima će se raspravljati na temelju osobnih iskustava i primjera dobre prakse iz različitih područja i različitih zemalja, otvoriti niz mogućnosti i svladavanja izazova čijim će se ostvarenjima pridonijeti boljitku ne samo Republike Hrvatske već i svim zajednicama u svijetu u kojima hrvatske žene žive.“

U sklopu konferencije održano je niz panela „Žene u politici“, „Položaj žena u svijetu“, „Napredovanje žena poduzetnica“, „Žena kao upravitelj poslovnog rasta i održivosti“ na kojima su ugledni političari, poduzetnici i novinari govorili o ekonomskim, političkim i društvenim izazovima žena u Hrvatskoj i inozemstvu te će biti dodijeljene nagrade “Utjecajne hrvatske žene” i “Buduće liderice“. Organizator konferencije je Mreža hrvatskih žena sa sjedištem u Torontu.

Mreža hrvatskih žena je platforma koja pomaže napredovanju i osnaživanju žena. Mreža hrvatskih žena i nagrada Utjecajne hrvatske žene prepoznaje i povezuje ugledne žene hrvatskoga podrijetla diljem svijeta kako bi njihova postignuća i uspjesi nadahnuli mlađe generacije i pomogli im u ostvarenju njihovog potencijala. Konfrencija se održava pod pokroviteljstvom Veleposlanstva Kanade i Australije u Republici Hrvatskoj, Hrvatske inozemne pastve, Hrvatske bratske zajednice te uz podršku Ministarstva poduzetništva i obrta, grada Zagreba, Hrvatske matice iseljenika, Hrvatske turističke zajednice i Turističke zajednice grada Zagreba.

Pisane vijesti