Otvoreni e-tečajevi hrvatskog jezika A1 i A2 razine

Slika /slike/planovi.jpg

Jedno od najvažnijih identitetskih obilježja, i osobe i naroda - jest jezik. Stoga smo onim našim sunarodnjacima koji slabije poznaju ili ne poznaju hrvatski jezik, ali i svim drugim osobama koje ga žele učiti, omogućili besplatne i kvalitetne internetske tečajeve hrvatskoga jezika.

Na inicijativu Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske tečajeve su izradili stručnjaci s Croaticuma - Centra za hrvatski kao drugi i strani jezik Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.
 
Polovicom prosinca 2017. godine pokrenut je otvoreni e-tečaj hrvatskoga jezika osnovne razine A1, a polovicom prosinca 2018. godine otvoreni e-tečaj hrvatskoga jezika razine A2, koji je na određeni način nastavak e-tečaja A1 razine i koji korisnicima omogućava daljnji napredak u poznavanju hrvatskoga jezika. Tečajevima je dosad pristupilo više od 10.500 korisnika - točnije, od 1. siječnja 2018. do 31. prosinca 2021. e-tečaju A1 razine s engleskim sučeljem pristupilo je 7292 polaznika, sa španjolskim sučeljem 2261 polaznik, polaznici dolaze iz 116 država sa 6 kontinenata, najviše posjeta ostvareno je iz SAD-a, Brazila, Argentine, Kanade i Australije, dok je od 1. siječnja 2019. do 31. prosinca 2021. e-tečaju A2 razine s engleskim sučeljem pristupilo je 825 polaznika, sa španjolskim sučeljem 176 polaznika, polaznici su iz 65 država sa 5 kontinenata, najviše je posjeta iz SAD-a, Australije, Brazila, Čilea i Argentine.

Na kraju 2023. godine, točnije, do 31. prosinca 2023. godine tečajevima je ukupno pristupilo 20.346 korisnika iz 127 država sa 6 kontinenata.
 
Sudeći prema pozitivnim reakcijama i komentarima koji nam pristižu, pokazalo se da ovi e-tečajevi našim sunarodnjacima, pripadnicima hrvatskoga iseljeništva i hrvatske nacionalne manjine kojima je to potrebno, daju konkretnu jezičnu i kulturološku pomoć i motiviraju ih na istraživanje svojih korijena te na upoznavanje i povezivanje s Hrvatskom.
 
Sučelje, upute i podrška za oba tečaja dostupni su na engleskom i španjolskom jeziku, a prijava na e-tečaj moguća je korištenjem korisničkog računa za Facebook ili Google.

S ponosom napominjemo kako je osigurano da su oba e-tečaja trajno besplatna za sve polaznike.


Otvoreni e-tečaj hrvatskoga jezika A1 razine dostupan je na adresi:

https://a1.ffzg.unizg.hr

Otvoreni e-tečaj hrvatskoga jezika A2 razine dostupan je na adresi:

https://a2.ffzg.unizg.hr

Stranica