Održan sastanak s argenetinskim veleposlanikom za Hrvatsku, BiH i Mađarsku

Slika /arhiva/slike/7122017_4855147167.jpg
U Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske zamjenica državnog tajnika Ivana Perkušić održala je sastanak s argentinskim veleposlanikom za Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Mađarsku, sa sjedištem u Budimpešti, gospodinom Maximillianom Gregorijom Cernadasom. Na sastanku se razgovaralo o argentinsko – hrvatskim odnosima i sličnostima naših naroda, otvorenosti argentinske kulture prema migracijama i značajnim Hrvatima u prošlosti i sadašnjosti Argentine.

Nj. E. Cernadas istaknuo je da se susreo s predstavnicima niza institucija tijekom svog boravka u Zagrebu, a u svrhu jačanja hrvatsko – argentinskih odnosa. Pritom je naglasio potencijal i vrijednost brojne hrvatske zajednice u Argentini.

Zamjenica Perkušić se složila da je brojnost Hrvata u Argentini i njihova zastupljenost u svim sferama društvenog života Argentine sjajna platforma za jačanje međusobnih odnosa dviju država te je naglasila kako Ured tome pruža punu podršku, kao što pruža i pomoć u integraciji u hrvatsko društvo brojnim Hrvatima iz Argentine koji su se uselili u Hrvatsku.

Pisane vijesti