Održan pripremni sastanak supredsjedatelja Međuvladinog mješovitog odbora za zaštitu nacionalnih manjina između Republike Hrvatske i Republike Srbije

Slika /arhiva/slike/12012018_8328954600.jpg
U petak, 12. siječnja 2018., Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i predsjedatelj hrvatskog dijela Međuvladinog mješovitog odbora za zaštitu nacionalnih manjina (MMO) povodom 7. sjednice MMO-a za zaštitu manjina između dvije države održao je sastanak s Ivanom Bošnjakom, državnim tajnikom u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Republike Srbije i predsjedateljem srpskog dijela MMO-a. 7. sjednica MMO-a uskoro će se održati u Republici Srbiji, nakon više od tri godine od posljednje 6. sjednice MMO-a, koja je u listopadu 2014. održana u Zagrebu i Vrhovinama.

Dvojica supredsjedatelja MMO-a za zaštitu manjina potvrdila su spremnost za poduzimanje koraka koji će voditi poboljšanju statusa manjina u obje države i unaprjeđenju razine ostvarenih prava u svim područjima koja su posebno važna manjinama, od predstavničke zastupljenosti na svim razinama, do ostvarivanja prava u području obrazovanja, kulture i informiranja te drugim važnim područjima, a što će zasigurno pozitivno utjecati i na ukupne odnose između dvije države.

Pisane vijesti