Odluka o dodjeli stipendija za učenje hrvatskoga jezika u Republici Hrvatskoj za ljetni semestar akademske godine 2020./21.

Slika /slike/Croaticum.jpg

Objavljuje se Odluka o dodjeli stipendija za učenje hrvatskoga jezika u Republici Hrvatskoj za ljetni semestar akademske godine 2020./21. čiji je sastavni dio konačna bodovna lista.

S ciljem učenja hrvatskog jezika, upoznavanja i njegovanja hrvatske kulture i nacionalnog identiteta te jačeg povezivanja i suradnje s iseljenim Hrvatima i njihovim potomcima, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske je za ljetni semestar akademske godine 2020./2021. dodijelio ukupno 141 stipendiju za učenje hrvatskoga jezika u Republici Hrvatskoj za 141 polaznika.

Nastava će se održavati na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, Filozofskom fakultetu u Splitu,  Filozofskom fakultetu u Rijeci i na Filozofskom fakultetu u Osijeku.

Od 2012. godine, od kada se ovaj Program provodi u Središnjem državnom uredu,  dodijeljeno je više od 2.600 stipendija za učenje hrvatskog jezika za više od 1.000 polaznika. 

O potpisivanju Ugovora o stipendiranju kao i o svim drugim pojedinostima vezanim uz odobrenu stipendiju izabrani kandidati po ovoj Odluci bit će obaviješteni elektroničkom poštom.

Odluka se nalazi u privitku.

Pisane vijesti