Hrvatsko izaslanstvo proslavilo Dan neovisnosti sa Hrvatima u Novom Zelandu

Slika /arhiva/slike/12102017_2648606612.jpg
Dana 8.10.2017., hrvatsko izaslanstvo predvođeno Zvonkom Milasom, državnim tajnikom Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Ivanom Penavom, gradonačelnikom grada Vukovara sudjelovala je na proslavi Dana Neovisnosti Republike Hrvatske u Hrvatskom kulturnom društvu u Aucklandu, Novi Zeland.

Proslavi su prisustvovali Damir Kušen, hrvatski veleposlanik u Australiji i Novom Zelandu, Leo Panzić, počasni konzul RH u Novom Zelandu, Goran Katić, član Savjeta Vlade RH za Hrvate izvan RH,Len Stulich, Goran Kačurov i brojni drugi pripadnici hrvatske zajednice u Novom Zelandu. Uz impresivan nastup ansambla Kralj Tomislav s Novog Zelanda događaj je upriličen i izvedbom tradicionalne hrvatske pjesmu iz međimurskog kraja 'Dej mi, Bože, joči sokolove', s podlogom Ansambla Kralj Tomislava s Novog Zelanda, koju je izvela Ngakirikiri Kershaw, novozelandska Maorka.

Nakon nastupa uslijedilo je prikazivanje filma Bitka za Vukovar, te su se nazočnima obratili državni tajnik Milas i gradonačelnik Penava.

Državni tajnik Milas je u svojoj čestitci povodom Dana neovisnosti istaknuo: „Odlučujući čimbenik ostvaren 1991., prvi puta u hrvatskoj povijesti, bio je zajedništvo svih Hrvata u domovini, u Bosni i Hercegovini i u dijaspori. Zajedno smo stvorili državu. Zajedno ju moramo i graditi. Hrvatsko zajedništvo ovdje u Novom Zelandu izdržalo je najtežu kušnju, kušnju vremena. Stoga vas pozivam da tu tradiciju zajedništva i ljubavi prema našoj prekrasnoj Hrvatskoj pretvorimo u plodonosnu suradnju koja će izgraditi Hrvatsku u državu u koju će se naša djeca željeti vratiti.“

Pisane vijesti