Franjevački samostan u Širokom Brijegu pridonosi njegovanju hrvatskog identiteta u BiH

Slika /arhiva/slike/6092017_3709606775.jpg
Dvodnevni posjet Bosni i Hercegovini predsjednik Vlade Republike Hrvatske nastavio je u Širokom Brijegu, gdje je posjetio Franjevački samostan i obišao Franjevačku galeriju, koja posjeduje preko 1500 umjetnina, od slika starih majstora, preko klasika i majstora hrvatske moderne do suvremenih slika i skulptura.

Zahvalio je gvardijanu fra Tomislavu Puljiću na prigodi da vidi što sve Vlada Republike Hrvatske podupire sredstvima Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH u Franjevačkom samostanu u Širokom Brijegu.

Za rekonstrukciju zgrade „Sjemeništa“, s osnovnim sadržajem knjižnice i muzeja, izdvojeno je 1.900.000,00 kuna od 2013. godine, a za projekte u Širokom Brijegu ukupno je 2016. i 2017. izdvojeno 2.096.000,00 kuna. „Smatram da će ovaj krasni duhovno-kulturni i edukativni centar pridonijeti njegovanju hrvatskoga identiteta u Bosni i Hercegovini“, istaknuo je. „Mislim da je izuzetno dobro kada predsjednik Vlade u manje od godinu dana boravi sedam puta u Bosni i Hercegovini jer to onda znači našu podršku boljem razumijevanju i rješavanju otvorenih pitanja, a prije svega potporu Bosni i Hercegovini na europskom putu“, istaknuo je.

Predsjednik Vlade potom se sastao s gradonačelnikom Grada Širokog Brijega Mirom Kraljevićem.

Pisane vijesti