Euharistijsko slavlje 70. godišnjice pastoralne skrbi za Hrvate u Austriji

Slika /arhiva/slike/12062018_81761931.jpg

U nedjelju 10. lipnja državni tajnik Zvonko Milas nazočio je Euharistijskom slavlju 70. godišnjice pastoralne skrbi za Hrvate u Austriji koje se održalo u Salzburgu u Crkvi sv. Andrije, koje je predvodio fra Ilija Vrdoljak, provincijala Hrvatske franjevačke provincije Sv. Ćirila i Metoda iz Zagreba. 

Svečanu misu, između ostalih, su koncelebrirali župnik Zlatko Špehar, generalni vikar salzburške nadbiskupije mons. Rolanda Rasser, mons dr. Laszla Vencser, dr. Tomislav Markić, ravnatelj hrvatske inozemne pastve, fra Ilija Mijatović, delegat za hrvatsku pastvu u Austriji te fra Vjenceslav Janjić.

Proslavi ove bitne obljetnice za hrvatsku zajednicu u Austriji bili su nazočni i Vesna Cvjetković, veleposlanica RH u Austriji te gospodin dr. Josefa Schöchal, Landtagspräsident Pokrajine Salzburg.

U kratkom obraćanju nakon završetka svečanog euharistijskog slavlja državni tajnik Milas je istaknuo važnost Crkve u očuvanju hrvatskog zajedništva u iseljeništvu. Očuvati osjećaj za pripadnost hrvatskom narodu u najtežim trenucima hrvatske povijesti, time očuvati i jezik, i tradicije zapravo znači – očuvati njegovu budućnost. Državni tajnik Milas također se zahvalio i nadbiskupiji koja je svih ovih 70 godina rada dozvolila i omogućila pastoralnu skrb za Hrvate u Salzburgu.

Nakon euharistijskog slavlja upriličeno je druženje s uvaženim gostima i crkvenim veledostojnicma, kao i brojnom hrvatskom zajednicom koja je sudjelovala u ovoj, Hrvatskoj izuzetno važnoj, proslavi.

Pisane vijesti