Državni tajnik Zvonko Milas u posjetu hrvatskoj zajednici u Münchenu

  • Slika /slike/iseljenistvo/naslovna_minhen.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Proteklog vikenda državni tajnik Zvonko Milas i voditeljica Službe za pravni položaj, kulturu i obrazovanje hrvatskog iseljeništva Croatiana Orešković posjetili su hrvatsku iseljeničku zajednicu u Münchenu, gdje su u nedjelju nazočili središnjoj nedjeljnoj svetoj misi u crkvi svetog Mihovila, najvećoj hrvatskoj katoličkoj župi u Njemačkoj.

Svetu misu, na kojoj je nazočilo više od tisuću Hrvata predvodio je fra Marinko Vukman, a na misnom slavlju sudjelovali su Generalni konzul RH u Münchenu Vladimir Duvnjak, konzulica Sanja Velkov i dr. Miro Kovač, predsjednik saborskog Odbora za vanjsku politiku.

Prilikom zajedničkog susreta s Hrvatima, državni tajnik  Milas i fra Vukman izrazili su zadovoljstvo postupanjem bavarskih institucija nakon incidenta koji se zbio na Veliku Subotu u crkvi sv. Pavla, pri čemu je naglašeno da je Biskupija Grada Münchena organizirala susret djece, roditelja i suradnika dušobrižništva u hitnim slučajevima, a pružena je i prva pomoć u ophođenju traumatskim doživljajima, dok je bavarska policija organizirala pojačano čuvanje i nadzor hrvatskih crkvi tijekom održavanja misnih slavlja, što je posebno umirujuće uzimajući u obzir predstojeće dodjele svetih sakramenata 11. i 25. svibnja 2019. godine.Pisane vijesti