Državni tajnik Zvonko Milas u posjeti Županiji Posavskoj

Slika /slike/priopcenja/ŽP.jpg

U utorak 14. svibnja, na poziv Đure Topića, predsjednika Vlade Županije Posavske,  državni tajnik Zvonko Milas posjetio je ovu županiju te se sastao sa predstavnicima novoizabrane vlade Županije Posavske, načelnicima općina Orašje, Odžak i Domaljevac Šamac te predsjednikom Skupštine Županije Posavske g. Blažom Župarićem.  

 „U Posavini smo kroz suradnju sa županijskom vladom, općinama i udrugama realizirali 40 projekata iz različitih područja života - od kulture, športa i zdravstva do obrazovanja i infrastrukture. Sretan sam kad vidim da je veliki dio njih uspješno priveden kraju i stavljen u funkciju. Ponosni smo i na suradnju koju jačamo s braniteljskim udrugama i udrugama mladih te katoličkom crkvom.“ – izjavio je državni tajnik Milas te dodao kako  povećanje izdvojenih financijskih sredstava od preko 300 posto za programe i projekte Hrvata iz Posavske županije govori prije svega o njihovoj kvaliteti, ali i prepoznavanju Vlade RH o potrebama Posavljaka koji su teško stradali tijekom Domovinskog rata i kasnije, ali i tijekom 2014. godine kada je poplava zadesila ovaj kraj.

"Siguran sam u nastavak uspješne suradnje i s novom vladom Županije posavske. Imamo isti cilj – unapređenje kvalitete života naših ljudi u ovim krajevima, a unatoč različitim izazovima koje vrijeme stavlja pred nas, vjerujem da ćemo u tome i uspjeti." -zaključio je državni tajnik Milas.

Predsjednik Vlade Županije Posavske Đuro Topić zahvalio je Vladi Republike Hrvatske i  Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan RH za dosadašnju potporu projektima od životnog značaja za tri posavske općine  te izrazio uvjerenje kako će se odlična suradnja nastaviti i u slijedećem razdoblju.

Tijekom posjeta Županiji Posavskoj državni tajnik Milas posjetio je franjevački samostan Tolisa, Udrugu djece s poteškoćama u razvoju PUT u Život -  PUŽ“ te MZ Potočani gdje se gradi vodoopskrbni sustav za naselja Potočani-Jošava (II faza)- projekte čiji rad i izgradnju pomaže Vlada Republike Hrvatske. 

Pisane vijesti