Državni tajnik Milas sudjelovao na sastanku u Kiseljaku

Slika /slike/IMG-20210416-WA0007.jpg

U petak, 16. travnja 2021.  državni tajnik Zvonko Milas sudjelovao je na radnom sastanku u Kiseljaku s dr. Draganom Čovićem,  dopredsjednikom  Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednikom HDZ BiH te s predstavnicima Hrvata u izvršnoj vlasti na lokalnoj i županijskoj razini.

Tom prigodom državni tajnik Milas izrazio je zadovoljstvo održanim sastankom te se zahvalio dr. Čoviću i predsjednicima županijskih vlada, načelnicima i gradonačelnicima na spremnosti da, unatoč ograničenim proračunskim sredstvima, nesebično i punog srca pomažu u potresu stradalim sunarodnjacima, konkretno u obnovi petrinjske Osnovne škole Dragutina Tadijanovića.

„Ovakav način suradnje, počevši od Mostara i Orašja, doista je funkcionalan jer na jednom mjestu zajedno možemo razgovarati o izazovima koji nam predstoje, svim projektima na kojima surađujemo i razmišljati o prioritetima koji će doprinijeti kvaliteti života svih ljudi koji žive na ovim prostorima, a posebno želim iskazati zahvalnost na simboličnoj gesti solidarnosti iskazanoj kroz obnovu škole u Petrinji koja ujedno dokazuje kako nikada nismo sami i simbolizira mjesto susreta i prijateljstva te čvrstu povezanost hrvatskog naroda.“ – izjavio je državni tajnik Milas.

Dr. Dragan Čović istaknuo je kako je važno prepoznati probleme i raditi na njihovu otklanjanju te izjavio: „Ovakvi redoviti sastanci na kojima razgovaramo o financijskim, fiskalnim ali i drugim problemima koje imaju jedinice lokalne samouprave pomažu nam i sagledati u kojoj mjeri smo ostvarili ciljeve koje smo zacrtali u četiri godine mandata."

Načelnik općine Kiseljak Mladen Mišurić Ramljak također je istaknuo obnovu petrinjske škole i  naglasio kako Vlada Republike Hrvatske pomaže u projektima od javnog značaja kao što su obnove domova zdravlja, škola i sve ono što utječe na poboljšanje kvalitete života svih stanovnika Bosne i Hercegovine, a konkretno i svih jedinica lokalne samouprave.

Na sastanku je definirano kako će se sljedeći ovakav susret održati u Neumu.

Pisane vijesti