Božićni prijem u rezidenciji veleposlanika Republike Hrvatske u Republici Srbiji

Slika /slike/Božićni prijem-Beograd.jpg

Dana 7. prosinca u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Srbiji održan je božićni prijem za predstavnike hrvatske zajednice u Srbiji na kojem je sudjelovao državni tajnik Zvonko Milas koji je ujedno bio i izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske.

Kroz svoje obraćanje državni tajnik Milas poručio je okupljenima kako će institucije matične domovine i dalje biti vjerodostojan partner i suradnik u rješavanju problema i realizaciji planova, a zajedništvo Hrvata u Srbiji koje je demonstrirano kroz nedavno održane izbore za Hrvatsko nacionalno vijeće od iznimnog je značaja za hrvatsku zajednicu u Srbiji.

Državni tajnik čestitao je novoizabranim vijećnicima i predsjednici Jasni Vojnić te istaknuo: „Želimo nastaviti blisku i dobru suradnju koju imamo, želimo i dalje graditi stečeno povjerenje, želimo i hoćemo zajednički učiniti iskorake u svim područjima od posebne važnosti: u obrazovanju, kulturi, informiranju, politici, javnim poslovima“ te dodao da će se nastaviti sa svim dosadašnjim aktivnostima uz razvijanje novih.

Na božićnom prijemu kojeg je upriličio veleposlanik Bakota okupili su se predstavnici hrvatske zajednice iz političkog, kulturnog i društvenog života te predstavnici svećenstva, a prijem je bio i prigoda za predstavljanje knjiga velečasnog Marka Kljajića. Knjiga „Surčin kroz povjest“ koja je tiskana u tri izdanja postala je dijelom obvezne literature na postdiplomskom studiju Filozofskog fakulteta u Beogradu.



Pisane vijesti